Jacek Pająk
sekretarDziennik Łódzki
3 materiały
Od prawie 30 lat jestem dziennikarzem, a przez nieco krótszy okres redaktorem. Ukończyłem Uniwersytet Warszawski na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych. Praktyki odbywałem między innymi w tygodniku "Polityka" i wielu innych gazetach, ale niemal od początku mojej zawodowej, dziennikarskiej kariery pracuję w redakcji "Dziennika Łódzkiego - najpierw jako dziennikarz działu miejskiego, później redaktor w wielu działach. Dziś jestem sekretarzem redakcji...
Rekordowo ciężki pomidor z Zelowa. Zobaczcie zdjęcia!
Waży prawie 1,5 kilograma i na razie jest rekordzistą, czyli najcięższym pomidorem w regionie łódzkim. Wyrósł w prywatnej szklarni foliowej w Zelowie u Zygmunta...
Łódzkie wśród najbardziej wysuszonych regionów w Polsce
Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach, na zlecenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, ogłosił właśnie najnowszy...
Susza kosztuje nas coraz więcej. Na rynkach i racuhnkach za wode
Gwałtowne burze i ulewy oraz ich tragiczne skutki, które oglądamy ostatnio w telewizji wcale nie "odganiają" suszy. Woda bowiem zazwyczaj spływa szybko i nie...