Dlaczego warto jeść czosnek i cebulę? Cenne właściwości
Chłodne poranki wyraźnie sygnalizują nam, że zbliża się jesień. Wraz z nią sezon przeziębień i zwalczania uporczywych dolegliwości. Chcesz poprawić stan zdrowia w naturalny sposób? Sięgnij po czosnek i cebulę. Te 2 warzywa uprawiane w większości polskich warzywników sprawdzą nie tylko wówczas, gdy dopada nas katar i osłabienie, o czym przekonasz się, przeglądając poniższe slajdy:
Zbiory cebuli podobnie jak marchwi oceniono na ok. 630 tys. t, podaje GUS w opracowaniu "Wstępny szacunek głównych ziemiopłodów rolnych i ogrodniczych w 2021 r." Najnowsze dane o powierzchni uprawy pochodzą z podsumowania 2019 roku i było to 24,8 tys. hektarów.
To też może Cię zainteresować
Ile kosztuje mleko prosto od krowy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?