Czerwone i czarne porzeczki w cenie 4 zł za kilogram

Zdzisław Surowaniec
Smakowite kolory lata - maliny i porzeczki - można teraz korzystać z bogatej oferty handlowej, bo najlepsze są świeże.
Smakowite kolory lata - maliny i porzeczki - można teraz korzystać z bogatej oferty handlowej, bo najlepsze są świeże. Zdzisław Surowaniec
Czerwone i czarne porzeczki można było w Stalowej Woli kupić 4 zł za kilogram. Ceny pomidorów były nadal stabilne. Potaniała za to sałata.

 

To już prawie koniec truskawek. Jeszcze są w cenie od 3,50 do 5 zł, ale nie tak dorodne i apetyczne, jak były przez kilka tygodni. W tym roku sezon truskawkowy był udany.

Ceny pomidorów stabilne, malinówki są po 6 zł. Inne odmiany pomidorów nazywanych od miejscowości Opole Lubelskie lub Trzebownisko były w cenie od 3 do 4,50 zł. Dużo leśnych jagód, w cenie najczęściej od 8 do 9 zł za litrowy słoik. Pojemnik grzybów kurek to wydatek 20 zł. Maliny najczęściej po 5 zł za pojemnik. Są już także jeżyny po 6 zł za słoik. Bób najczęściej w cenie 6 zł, ale trzeba uważać, bo najlepiej jest kupić świeżo łuskany, niż tańszy, trzymany w torebkach foliowych i pociemniały.

Czerwone i czarne porzeczki w cenie 4 zł za kilogram i agrest po 5 zł za kg. Czereśnie od 8 do 12 zł za kilogram, borówka amerykańska od 10 do 12 zł za kg. Pieczarki w cenie od 6 do 6,50 zł za kilo, polskie ziemniaki orliki staniały, są po 1 zł za kilogram. Jabłka w okolicach 2,50 zł za kilogram. Cena papryki od 8 do 5 zł za kilo, ale pięciokilogramowy worek papryki można było kupić za 10 zł.

Cena korzenia pietruszki nadal wysoka po 6,50 zł za kilo, marchew od 3 do 4 zł za kilo. Jest już cebula sałatkowa po 3 zł za kilo (nie opuści nas aż do Bożego Narodzenia), cebula wolska po do 2,50 zł za kilo, czerwona po 3,50 zł, tak zwana młoda po 4 zł. Są świeże ogórki po 2 zł za kilo. Korzeń chrzanu po 10 zł za kilo. Fasolka szparagowa staniała mocno z dnia na dzień z 10 zł za kilo na 4 zł, rabarbar po 3 zł za kilogram, a cukinia po 1 zł za sztukę.

Ceny jaj poszły nieco w górę,  15-50 groszy (te najmniejsze od młodych kur - jak napisał sprzedawca), 45-60 groszy, 40-55 groszy, 40-60 groszy. Najdroższe jaja wiejskie po 70 groszy za sztukę w zależności od wielkości. Kapustę można było kupić za 2 - 2,50 za kilogram, buraki od 1 do 1,50 zł za kilo. Zielona sałata staniała na 1,50, 2 zł, kalafior od 1 do 1,50 zł.

Wideo

Materiał oryginalny: Czerwone i czarne porzeczki w cenie 4 zł za kilogram - Nowiny

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie