1/7
Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i...
fot. pixabay.com

Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i zwierzęce (smalec, masło).

2/7
Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej...
fot. pixabay.com

Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i jednocześnie niskiej zawartości kwasów wielonienasyconych.

3/7
Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.
fot. pixabay.com

Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.

4/7
Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która...
fot. pixabay.com

Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która mają wysoka temperaturę dymienia, np. masło klarowane, rafinowany olej słonecznikowy albo rafinowany olej kokosowy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Radni i wójt muszą się przyznać, co mają. Jaka kara za brak oświadczenia majątkowego?

Radni i wójt muszą się przyznać, co mają. Jaka kara za brak oświadczenia majątkowego?

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

Zobacz również

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Rolnik z Kujaw w pożarze stracił sprzęt. To było podpalenie - potrzebna pomoc

Rolnik z Kujaw w pożarze stracił sprzęt. To było podpalenie - potrzebna pomoc