1/7
Kasze rozgrzewają i eliminują uczucie głodu. Odpowiednie...
fot. pixabay.com

Dania z kaszą - na zdrowie

Kasze rozgrzewają i eliminują uczucie głodu. Odpowiednie dodatki i przyprawy przekształcą garść ziaren w solidny posiłek na każdą porę dnia.

2/7
Wśród kasz, które chętnie wykorzystujemy w kuchni, są manna,...
fot. pixabay.com

Jakie kasze wybrać?

Wśród kasz, które chętnie wykorzystujemy w kuchni, są manna, gryczana, jęczmienna, jaglana, bulgur, kukurydziana, kuskus i owsiana. Oto kilka przepisów.

3/7
Pudding to doskonała opcja na szybkie i smaczne śniadanie....
fot. pixabay.com

Pudding z kaszą

Pudding to doskonała opcja na szybkie i smaczne śniadanie. Podstawowa zasada - wybrany rodzaj kaszy gotujemy z mlekiem. Resztę stanowią dodatki - jedni dodają cukier, drudzy wanilię, miód, owoce. Wszelkie chwyty dozwolone. Masa może być podawana w całości lub zblendowana.

4/7
Ciekawą obiadową wariację stanowi kasza z warzywami. Co...
fot. pixabay.com

Kasza z warzywami

Ciekawą obiadową wariację stanowi kasza z warzywami. Co powiecie na pęczak z pomidorami i szpinakiem? Na patelni smażymy czosnek i ugotowaną kaszę. Po kilku minutach dodajemy świeży szpinak i pomidory (wersja świeża lub suszona). Doprawiamy według smaku.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Zobacz również

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy