5/7
Oddzielone od łodyżek kwiaty czarnego bzu zalewamy wrzątkiem...
fot. pixabay.com

Postaw na czarny bez

Oddzielone od łodyżek kwiaty czarnego bzu zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 12 godzin. Do wody z kwiatów (kwiaty wyjmujemy) dodajemy kilogram cukru i sok z kilku małych cytryn. Zagotowaną mieszankę pasteryzujemy w wyparzonych słoikach.

6/7
Przygotowanie syropu z cebuli to przysłowiowa bułka z...
fot. pixabay.com

Magiczne właściwości cebuli

Przygotowanie syropu z cebuli to przysłowiowa bułka z masłem. Wystarczą dwie duże cebule i cukier. Posiekane warzywo układamy w warstwy przesypane cukrem i odstawiamy. Po kilku godzinach puszczą soki, które już można spożywać.

7/7
Syrop z imbiru przygotowuje się dosyć szybko. Starty korzeń...
fot. pixabay.com

Rozgrzewający imbir

Syrop z imbiru przygotowuje się dosyć szybko. Starty korzeń imbiru łączymy z pokrojoną na kawałki sparzoną cytryną i miodem, wlewamy do słoika. Po dobie całość jest gotowa do spożycia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

Jest projekt ws. podatku rolnego rolnego. Gminy będą musiały oddać pieniądze?

Jest projekt ws. podatku rolnego rolnego. Gminy będą musiały oddać pieniądze?

Polecamy

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

Rzepak zakwitnie rekordowo szybko! Na polach lada chwila będzie żółto

Rzepak zakwitnie rekordowo szybko! Na polach lada chwila będzie żółto

Posadź warzywa psiankowate, czyli jakie? Lista upraw z jednej grupy botanicznej

Posadź warzywa psiankowate, czyli jakie? Lista upraw z jednej grupy botanicznej