11 listopada to w Polsce nie tylko Święto Niepodległości, ale również dzień świętego Marcina. Tego dnia w wielu domach na obiad podawana jest gęsina, zgodnie ze staropolską tradycją. Szefowie kuchni wielu poznańskich restauracji jak co roku przygotowali specjalną ofertę dań opartych na mięsie z gęsi. Ale warto pamiętać o większym obłożeniu lokali w ten dzień i wcześniejsza rezerwację stolików.
Zobacz, gdzie serwują gęsinę w długi listopadowy weekend w Poznaniu ---->
Dym na Wildzie (ul. Górna Wilda 95)
Kucharze z Dymu na Wildzie wymyślili w tym roku leniwe z wędzonego twarogu, piklowana modra, mus z pigwy i gęsia pierś z grilla.
Zobacz oferty dań z gęsiny z innych restauracji ---->
Bar a Boo (ul. Taczaka 11)
W Bar a Boo 11 listopada serwować będą krzonówkę z żołądkami gęsimi confit i grzybami.
Zobacz oferty dań z gęsiny z innych restauracji ---->
Concordia Taste (ul. Zwierzyniecka 3/1)
W Concordia Taste w dniach 8-11 listopada są zaplanowane specjalne menu z gęsiną. Gdzie na przystawkę zamówić można gęsią wątróbkę, a na danie główne wybierać można pomiędzy filetem z gęsi z purée z szalotki i smażonym boczniakiem a pierogami z gęsi z purée z modrej kapusty. Na deser serwują "dekonstrukcję rogala".
Zobacz oferty dań z gęsiny z innych restauracji ---->