1/7
Produkcja serów wymaga wiedzy, cierpliwości i pasji. W...
fot. Spiżarnia Hrabiny Potulickiej

Produkcja serów wymaga wiedzy, cierpliwości i pasji. W serowarni w Ślesinie powstają różnego rodzaju sery, zarówno długodojrzewające, jak i pleśniowe.

2/7
Jak zapewniają przedstawiciele "Spiżarni Hrabiny...
fot. Spiżarnia Hrabiny Potulickiej

Nad produkcją czuwają specjaliści

Jak zapewniają przedstawiciele "Spiżarni Hrabiny Potulickiej", w tworzenie produktów mlecznych zaangażowane są wykwalifikowane osoby. W serowarni pracują 4 osoby, ale biznes tworzą także inni pracownicy, np. specjaliści od sprzedaży. Ilość osób często uzależniona jest od sezonu i podejmowanych działań.

3/7
Fani wytrawnego smaku także znajdą coś dla siebie. Wśród...
fot. Spiżarnia Hrabiny Potulickiej

Sery pleśniowe

Fani wytrawnego smaku także znajdą coś dla siebie. Wśród produkowanych serów ślesińskich są też te pleśniowe.

4/7
Z mleka krowiego można przygotować wiele smakowitych...
fot. Spiżarnia Hrabiny Potulickiej

Sery dojrzewające

Z mleka krowiego można przygotować wiele smakowitych wyrobów. "Spiżarnia Hrabiny Potulickiej" ma w ofercie kilkanaście rodzajów serów, m.in. długodojrzewające, które leżakują przez kilka miesięcy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Rolnik z Kujaw w pożarze stracił sprzęt. To było podpalenie - potrzebna pomoc

Rolnik z Kujaw w pożarze stracił sprzęt. To było podpalenie - potrzebna pomoc

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

Zobacz również

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Kiedy posiać cukinię i patisona na rozsady lub do gruntu?

Kiedy posiać cukinię i patisona na rozsady lub do gruntu?