Miodowe Lato 2018. Akacjowe, gryczane, faceliowe, spadziowe - miody królowały [zdjęcia]

Wojciech Alabrudziński
Aura dopisała, nic dziwnego, że do Ośrodka Doradztwa Rolniczego 12 sierpnia dotarło wielu mieszkańców. Uwagę gości „Miodowego lata” skupiały przede wszystkim stoiska z miodami o różnych smakach. Amatorzy mogli przebierać - były miody akacjowe, gryczane, faceliowe, spadziowe... A każdy z nich na inną dolegliwość. Lub po prostu dla zdrowia. Czynne były też kramy z potrawami, z miodem lub bez. Mięsiwami i słodyczami częstowali m.in. uczniowie ZS CKR w Kowalu, Folwark Matera oraz gospodynie z Wagańca i Popowa. Pszczelarze także skorzystali - podczas wykładów na konferencji poruszano problemy m.in. jak chronić rodziny pszczele przed zatruciami oraz jak właściwie leczyć warrozę. Nie zabrakło występów artystycznych. Na scenie wystąpił zespół „Kujawy Nadwiślańskie” z Lubania.
Aura dopisała, nic dziwnego, że do Ośrodka Doradztwa Rolniczego 12 sierpnia dotarło wielu mieszkańców. Uwagę gości „Miodowego lata” skupiały przede wszystkim stoiska z miodami o różnych smakach. Amatorzy mogli przebierać - były miody akacjowe, gryczane, faceliowe, spadziowe... A każdy z nich na inną dolegliwość. Lub po prostu dla zdrowia. Czynne były też kramy z potrawami, z miodem lub bez. Mięsiwami i słodyczami częstowali m.in. uczniowie ZS CKR w Kowalu, Folwark Matera oraz gospodynie z Wagańca i Popowa. Pszczelarze także skorzystali - podczas wykładów na konferencji poruszano problemy m.in. jak chronić rodziny pszczele przed zatruciami oraz jak właściwie leczyć warrozę. Nie zabrakło występów artystycznych. Na scenie wystąpił zespół „Kujawy Nadwiślańskie” z Lubania. Wojciech Alabrudziński
Aura dopisała, nic dziwnego, że do Ośrodka Doradztwa Rolniczego 12 sierpnia dotarło wielu mieszkańców. Uwagę gości „Miodowego lata” skupiały przede wszystkim stoiska z miodami o różnych smakach. Amatorzy mogli przebierać - były miody akacjowe, gryczane, faceliowe, spadziowe... A każdy z nich na inną dolegliwość. Lub po prostu dla zdrowia. Czynne były też kramy z potrawami, z miodem lub bez. Mięsiwami i słodyczami częstowali m.in. uczniowie ZS CKR w Kowalu, Folwark Matera oraz gospodynie z Wagańca i Popowa. Pszczelarze także skorzystali - podczas wykładów na konferencji poruszano problemy m.in. jak chronić rodziny pszczele przed zatruciami oraz jak właściwie leczyć warrozę. Nie zabrakło występów artystycznych. Na scenie wystąpił zespół „Kujawy Nadwiślańskie” z Lubania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Miodowe Lato 2018. Akacjowe, gryczane, faceliowe, spadziowe - miody królowały [zdjęcia] - Gazeta Pomorska