1/14
Rzodkiewka
Na nowalijki prosto z gruntu musimy chwilę poczekać, ale dla pierwszego smaku wiosny warto to zrobić. Rzodkiewki doskonale smakują jako przekąska. Można je chrupać i rozkoszować się wiosną. Pokrojone w kostkę/cząsteczki uzupełnią sałatki lub będą bazą do pasty twarożkowej.
2/14
Rabarbar
Nie każdy jest fanem rabarbaru, ale ci, co doceniają jego smak, chętnie używają go do kompotów lub ciast.
3/14
Rzeżucha
Najczęściej rzeżucha ląduje w naszych daniach w postaci kiełków. Ich ostry smak podkręci sałatki, twarożki i pasty.
4/14
Sałata
Na kanapce, w burgerze, jako baza wielu sałatek, podana ze śmietaną... pomysłów na wykorzystanie sałaty masłowej jest mnóstwo. Każde połączenie wyjdzie nam na dobre, bo zielone listki to źródło witamin i składników odżywczych.