Przetwarzanie i sprzedaż żywności z gospodarstw rolnych - konferencja w Przysieku. Zapisz się

AGW
W jaki sposób rolnik może prowadzić produkcję żywności i jej bezpośrednią sprzedaż w ramach krótkich łańcuchów dostaw? Na to pytanie i szereg pobocznych ma odpowiedzieć grono ekspertów podczas konferencji, jaką Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie za pośrednictwem oddziału w Radomiu organizuje w Przysieku koło Torunia.

Każdy zainteresowany tematyką związaną z przetwarzaniem produktów rolnych i wprowadzaniem ich do obrotu, powinien zarezerwować sobie czas 13 września (piątek). Wówczas w Przysieku CDR organizuje spotkanie dla rolników, doradców, przedsiębiorców czy przedstawicieli administracji rządowej i samorządowej, instytucji otoczenia rolnictwa.

Konferencja odbędzie się 13 września w Przysieku, 14.09 KPODR zaprasza na Krajowe Dożynki Ekologiczne

Uczestnik może liczyć na bezpłatne materiały konferencyjne, noclegi ze śniadaniem (12/13.09.2019) oraz wyżywienie w dniu konferencji. Udział również nie wymaga opłat.

"Zgłoszenie udziału w konferencji przyjmujemy w nieprzekraczalnym terminie do 9 września 2019 r. Wypełnioną kartę zgłoszenia należy dostarczyć do siedziby Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu ul. Chorzowska 16/18 z dopiskiem: Konferencja- Przysiek, Konferencja Łódź na adres [email protected] lub faksem na numer 483654970 – decyduje data wpływu zgłoszenia", wyjaśniają organizatorzy.

Zgłoszenie stanowi zobowiązanie do pełnego uczestnictwa w konferencji. Szczegółowych informacji udzielają:

Program konferencji Przetwarzanie i sprzedaż żywności z gospodarstw rolnych:

  • 10:00 - 11:00 Rejestracja, serwis kawowy
  • 11:00 – 11.45 Zasady prowadzenia produkcji i sprzedaży żywności w małej skali- rozwiązania prawne
  • 11.45-12.45 Zapewnienie bezpieczeństwa i higieny produkcji niezwierzęcego pochodzenia w małych zakładach z wykorzystaniem surowców z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego.
  • 12.45-13.15 Serwis kawowy
  • 13.15-14.00 Trendy i innowacje w przetwórstwie mięsa możliwe do wdrożenia przez małe zakłady przetwórcze.
  • 14.00-15.00 Obiad
  • 15.00-15.45 Produkcja serów podpuszczkowych z mleka niepasteryzowanego, rozwiązania innowacyjne  możliwe do wdrożenia przez małe zakłady przetwórcze".
  • 15:45 - 16:30 Rozwiązania w zakresie przepisów prawa podatkowego możliwe do zastosowania przy prowadzeniu przez rolnika działalności przetwórstwa żywności w tym działalności rolniczego handlu detalicznego.
  • 16:30 - 17:00 Pytania, dyskusja

Formularz jest dostępny na stronie kpodr.pl

______________________
Agro Pomorska odcinek 73,

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Przetwarzanie i sprzedaż żywności z gospodarstw rolnych - konferencja w Przysieku. Zapisz się - Gazeta Pomorska