Ile kosztują produkty nabiałowe od rolnika? Sprawdź >>>
Te wyroby to prawdziwe rarytasy!
BUNDZ, BRYNDZA I INNE SERY OWCZE
- BUNDZ: ok. 30 zł za kilogram;
- bryndza: ok. 30 zł za kilogram;
- ser na bazie mleka owczego dojrzewający w winie: ok. 129 zł za kilogram;
- ser koryciński: ok. 59 zł/kg;
- ser owczy z pleśnią: ok. 120 zł/kg;
- żółty ser owczy z dziurami: ok. 120 zł/kg;
- feta owcza: ok. 30 zł za 300 gramów;
- ser owczy typu "brie": 99 zł/kg;
MASŁO
- masło krowie: ok. 25 zł/kg (pakowane najczęściej w opakowania po 250 gramów);
- masło kozie: 125 gramów kosztuje 10 zł;
TWAROGI
- twaróg krajanka półtłusty: 7 zł za 350 gramów;
- serek twarożek: ok. 20 zł za kilogram;
- krowiarek (serek kwasowo-podpuszczkowy z mleka krów rasy Jersey, z ziołami): 8 zł za 140/150 gramów;
W sprzedaży również (ceny do ustalenia z gospodarzem):
- biały ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim;
- biały ser podpuszczkowy z kozieradką;
- biały ser podpuszczkowy z czybrycą;
- biały ser podpuszczkowy ze szczypiorkiem;
- biały ser podpuszczkowy z papryką i pomidorem;
- biały ser podpuszczkowy z czarnuszką.