1/9
Przepisy na nastepnych planszach ===>

Przepisy na nastepnych planszach ===>

2/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy....

Ciasta na Wielkanoc - przepisy.
Wielkanocny mazurek na szybko


Składniki: kruche ciasto - 200 g mąki, 100 g miękkiego dobrej jakości masła, 50 g cukru

dodatkowo: puszka kajmaku. Dekoracje: nasiona dyni, cukrowe jajeczka, galaretki w cukrze.

Przygotowanie: składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę i schładzamy w lodówce przez pół godziny. Wyklejamy ciastem formę do tarty, pozostawiając wyższe boki. Nakłuwamy widelcem
środek i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni, do złotego koloru. Po wystudzeniu przełożyć kajmak na kruche ciasto i udekorować wedle własnej kreatywności.

3/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy....

Ciasta na Wielkanoc - przepisy.
Kruche babeczki z kajmakiem


Składniki: kruche ciasto - 200 g mąki, 100 g miękkiego dobrej jakości masła, 50 g cukru.

Dodatkowo: puszka kajmaku, dekoracja - owoce
Przygotowanie: składniki na ciasto trzeba zagnieść na jednolitą masę. Później schłodzić w zamrażarce przez 15 minut. Następnie „wykleić” ciastem metalowe tartaletki lub foremki do babeczek, spód nakłuć widelcem, następnie piec przez około 15 minut, aż ciasto się zarumieni i stanie się lekko złote. Po wystudzeniu ciasta, kruche babeczki trzeba jeszcze wypełnić kajmakiem i udekorować kolorowymi owocami.

4/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Tarta z owocami...

Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Tarta z owocami

Składniki na spód: opakowanie ciastek zbożowych, 50 g rozpuszczonego masła. Masa serkowa: 200 g śmietany 30%, 200 g serka mascarpone, 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego. Dodatkowo: ulubione owoce (brzoskwinie, kiwi, żurawina, maliny, truskawki, czereśnie,
borówki).

Przygotowanie: ciastka musicie umieścić w kielichu blendera i posiekać na małe kawałki. Później trzeba dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Ciasteczkowym „piaskiem” „wykleić” spód blachy do tarty. Następnie odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie trzeba ubić śmietanę. Później dodać mascarpone i miód oraz całość delikatnie połączyć za pomocą miksera, działającego na małych obrotach. Następnie masę śmietanowo-serową wyłożyć na schłodzony spód. Udekorować owocami, według Waszego uznania.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Radni i wójt muszą się przyznać, co mają. Jaka kara za brak oświadczenia majątkowego?

Radni i wójt muszą się przyznać, co mają. Jaka kara za brak oświadczenia majątkowego?

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

200 odcinków Rolnicy. Podlasie. Najbardziej zapamiętane wydarzenia i sytuacje

Zobacz również

Zarobisz przy zbiorze szparagów, truskawek, pieczarek. Płacą do 9 tys. zł

Zarobisz przy zbiorze szparagów, truskawek, pieczarek. Płacą do 9 tys. zł

Ile kosztują sadzonki truskawek? Pora sadzić

Ile kosztują sadzonki truskawek? Pora sadzić