Tak krok po kroku zamarynujesz liście winogron. Zimą szybko zrobisz z nich gołąbki

Agnieszka Romanowicz
Agnieszka Romanowicz
Marynowanie liści winogron jest szybkie i proste. Korzyści z tej pracy odczuwa się zimą, gdy liście winogron są miłym wspomnieniem lata, a my mamy je pod ręką i dzięki temu możemy szybko zrobić gołąbki. Każdy farsz pasuje do liści winogron. Zobaczcie w naszej galerii, jak krok po kroku zamarynować liście winogron.
Marynowanie liści winogron jest szybkie i proste. Korzyści z tej pracy odczuwa się zimą, gdy liście winogron są miłym wspomnieniem lata, a my mamy je pod ręką i dzięki temu możemy szybko zrobić gołąbki. Każdy farsz pasuje do liści winogron. Zobaczcie w naszej galerii, jak krok po kroku zamarynować liście winogron. Archiwum Polska Press
Udostępnij:
Na południu, czyli tam, gdzie winogron rośnie najwięcej, ich liśćmi owija się farsze warzywne, zbożowe, grzybowe i mięsne. Dania te przypominają polskie gołąbki. Teraz jest czas na marynowanie liści winogron, dzięki którym zimą nie trzeba się będzie bawić z głową kapusty. Jak to zrobić? Sprawdźcie w naszej galerii.

Marynowanie liści winogron jest szybkie i proste. Korzyści z tej pracy odczuwa się zimą, gdy liście winogron są miłym wspomnieniem lata, a my mamy je pod ręką i dzięki temu możemy szybko zrobić gołąbki. Liście będą już wiotkie i w moment połączą się z farszem. Można owijać nimi farsze wegetariańskie, np. z kaszy gryczanej, twarogu i szpinaku albo farsze mięsne z warzywami. Są zwolennicy gołąbków ziemniaczano-grzybowych i ziemniaczano-serowych. Każdy farsz pasuje do liści winogron.

Tak krok po kroku zamarynujesz liście winogron

Podajemy przepis na jeden słoik 0,5 litra, który pomieści około 20 liści winogron. Składniki są poniżej, przygotowanie krok po kroku zobaczysz w naszej galerii.

Składniki

  • 20 liści winogron
  • ¾ litra wody
  • płaska łyżka soli kamiennej
  • łyżeczka ziaren gorczycy
  • 3 ząbki czosnku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

miejsce #1

DeWalt

DeWALT DCD777S2T

1 289,00 zł630,00 zł-51%
miejsce #2

Graphite

Graphite 59G680

719,55 zł399,00 zł-45%
miejsce #3

NAC

NAC Mieszadło elektryczne EM180VS-HA 1800 W

389,90 zł292,00 zł-25%
miejsce #4

Dedra

Dedra DED7970

89,00 zł74,60 zł-16%
miejsce #6

Festool

Festool PSC 420 EB-Basic CARVEX 576521

1 676,60 zł1 460,00 zł-13%
Materiały promocyjne partnera

Iran coraz dalej od Zachodu i coraz bliżej Rosji

Materiał oryginalny: Tak krok po kroku zamarynujesz liście winogron. Zimą szybko zrobisz z nich gołąbki - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Strefa Agro
Dodaj ogłoszenie