Konferencja „Rolnictwo Ekologiczne na Podkarpaciu” ma na celu podsumowanie dotychczasowych osiągnięć na polu promocji tej prężnie rozwijającej się gałęzi naszej gospodarki oraz rozpoznanie wyzwań stojących przed jej dalszym rozwojem.
Produkcja i eksport żywności ekologicznej stanowi rosnącą siłę i ma szerokie możliwości. Właśnie o tym będą debatować uczestnicy czwartkowego sympozjum, które rozpocznie się w czwartek o godz. 10. na sali audytoryjnej Urzędu Marszałkowskiego Woj. Podkarpackiego w Rzeszowie.
Wśród wykładowców i gości konferencji będą: naukowcy i praktycy, przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, kucharze, twórcy klastrów, przedstawiciele Stowarzyszenia Polska Ekologia, samorządowy i decydenci.
Organizatorami konferencji „Rolnictwo Ekologiczne na Podkarpaciu” są Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska Ekologia" oraz Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Podkarpacką Izbą Rolnictwa Ekologicznego, Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy RP, Stowarzyszeniem „Pro Carpathia, Laboratorium UO-Technologia i Zespołem Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?