Spis treści
Święta wielkanocne tuż, tuż. Wielu z nas powoli planuje menu na rodzinne śniadanie, gromadzimy zapasy i szukamy promocji na część towarów. Babka nie upiecze się bez jaj, żurku nie zrobimy bez białej kiełbasy, a sałatka jarzynowa nie uraczy gości smakiem bez dobrego majonezu. O ile część składników lepiej kupić na świeżo, np. w trakcie Wielkiego Tygodnia, o tyle część można składować już wcześniej.
Jaja droższe, to i majonez idzie w górę
Majonez to jeden z produktów, bez których nie przygotujemy świąt. Wzbogaca smak jajek, dodajemy go do mięs i sałatek. Jak zwrócili uwagę klienci, słoik kremowej masy podrożał. W jednym z dyskontów za 800 ml majonezu zapłacimy niecałe 16 zł. Warto jednak podkreślić, że to oferta sezonowa, a wielu producentów wprowadza na rynek różne objętości produktu – można znaleźć 700 ml, 500 ml, a nawet mniejsze po 250 albo 300 ml.