Dla smaku i dla zdrowia
Przyprawy to nie tylko skarbnica smaku, ale także nośniki wielu właściwości zdrowotnych. Co ciekawe, niektóre z nich traktowane są jako afrodyzjak. Zioła można dorzucić do zup, dań obiadowych, przetworów, pieczeni, a czasem nawet do deserów. Z kolei dodatki w postaci startego chrzanu lub świeżo ściętego szczypiorku uzupełnią niejedno śniadanie.
Przyprawy i zioła podkręcą walory wielu dań
Każda gospodyni chce, aby jej danie smakowało wyjątkowo. Jakość produktów jest najważniejsza, ale często o wyrafinowaniu decyduje wyczuwalna nuta dodatków, w tym przypadku przypraw. W Polsce rośnie obecnie mnóstwo ziół, które mają wykorzystanie lecznicze i kulinarne. Na co warto postawić?
ZOBACZ, JAKICH DODATKÓW MOŻESZ UŻYĆ W KUCHNI POLSKIEJ:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Kenwood Prospero + KHC29.W0SI
Ten sprzęt jest nowy, został rozpakowany , nie uży…
kup teraz

Bosch MUM4875EU Biały
Robot kuchenny Bosch MUM 4875EU idealnie sprawdzi …
kup teraz

KitchenAid 5KFC3516EWH Biały
Mini malakser jest intuicyjny i bardzo prosty w ob…
kup teraz

MPM Termorobot Wi-Fi MRK-18
Wielofunkcyjny, gotujący robot kuchenny marki MPM …
iPolitycznie - Robert Telus o rozwiązaniu problemu zboża - skrót