1/13
Warto wiedzieć, czym różnią się określenia "najlepiej spożyć...
fot. unsplash.com/ello

Warto wiedzieć, czym różnią się określenia "najlepiej spożyć przed" oraz "należy spożyć do". Ta wiedza opłaci się naszemu portfelowi. To świetny sposób na oszczędzanie. Każdego roku w Europie, tylko z powodu niezrozumienia dat ważności, wyrzucane jest blisko 9 milionów ton żywności, wynika z danych Komisji Europejskiej z 2018 roku.

2/13
Bakalie, w  tym orzechy w odpowiednich warunkach można...
fot. pixabay.com

Orzechy dobre na zapasy

Bakalie, w tym orzechy w odpowiednich warunkach można przechowywać latami. Włoskie, laskowe, nerkowca? Wybierz ulubione i trzymaj pod ręką, by zastąpić nimi słodkie przekąski.

3/13
Produkty o długim terminie przydatności to m.in. sól i...
fot. pixabay.com

Sól i cukier przechowuj w suchym miejscu

Produkty o długim terminie przydatności to m.in. sól i cukier. Jeśli będą przechowywane w suchym miejscu i szczelnie zamknięte, nie grozi im zbrylenie się.

4/13
Produktem o długim terminie przydatności do spożycia jest...

Makaron ma długi termin

Produktem o długim terminie przydatności do spożycia jest m.in. makaron. Szczelnie zamknięty i umieszczony w ciemnej, suchej szafce może czekać na ugotowanie wiele miesięcy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Trwa rozpaczliwa walka polskich sadowników! Jeśli przegrają, nie będzie owoców

Trwa rozpaczliwa walka polskich sadowników! Jeśli przegrają, nie będzie owoców

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

Zobacz również

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy