1/7
Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i...
fot. pixabay.com

Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i zwierzęce (smalec, masło).

2/7
Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej...
fot. pixabay.com

Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i jednocześnie niskiej zawartości kwasów wielonienasyconych.

3/7
Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.
fot. pixabay.com

Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.

4/7
Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która...
fot. pixabay.com

Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która mają wysoka temperaturę dymienia, np. masło klarowane, rafinowany olej słonecznikowy albo rafinowany olej kokosowy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty

Zobacz również

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty