1/6
Smażona ryba
Ryba z frytkami to obowiązkowy punkt nadmorskiej wycieczki. Czy zawsze jednak będzie świeża, a nie mrożona?
2/6
Wiele ryb nadmorskich wcale nie jest bałtyckich
Na niektórych rybach można się naciąć. Choć sprzedawcy twierdzą, że są świeże i z Bałtyku, w rzeczywistości okazują się mrożone lub świeże, ale wyławiane z innych mórz.
3/6
Pora na łososia
Wśród ryb, które cieszą się uznaniem naszych rodaków, jest łosoś. Cenimy go za smak, delikatne mięso i łatwość obróbki. W bałtyckich wodach pływa łosoś, ale bardzo często wakacyjne smażalnie serwują nam wersję norweską.
4/6
Polska flądra
Flądra nie jest tak popularna jak łosoś lub dorsz, ale jest bałtyckim pewniakiem. O tej porze roku ten gatunek łowi się nad morzem. Zamawiając tę rybę, jest więcej niż pewne, że będzie świeża, a nie mrożona.