1/15
Przybywa zagród produkujących sery. Pojawiają się nowe smaki...
fot. Pixabay

Przybywa zagród produkujących sery. Pojawiają się nowe smaki i dostęp do nich jest coraz prostszy. Lokalne serowarnie prześcigają się w ofercie. Nowością jest m. in. twaróg indyjski, tzw. paneer, który powstaje przy użyciu soku z cytryny lub octu jabłkowego. Można też wybierać wśród serów z dodatkami.

Zobacz teraz w naszej galerii, co i za ile oferują serowarzy z Kujaw i Pomorza.

2/15
Ser kozi - 40 zł za kg
fot. kujawskopomorskiebazarek.pl

Ser kozi - 40 zł za kg

3/15
Kozi twaróg indyjski - 55 zł za kg.
fot. kujawskopomorskiebazarek.pl

Kozi twaróg indyjski - 55 zł za kg.

4/15
Ser krowi pałucki - 40 zł za kg.
fot. kujawskopomorskiebazarek.pl

Ser krowi pałucki - 40 zł za kg.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Niegdyś król polskich pól. 20 lat temu ostatni Bizon wyjechał z fabryki

Niegdyś król polskich pól. 20 lat temu ostatni Bizon wyjechał z fabryki

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Zobacz również

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe