5/15
Wojewódzki konkurs wiedzy o pszczelarstwie. Zobacz, kto  jest najlepszym młodym znawcą pasiek w woj. podlaskim
fot. Małgorzata Sawicka/UMWP
6/15
Następnie test został oceniony przez komisję konkursową w...
fot. Małgorzata Sawicka/UMWP

Następnie test został oceniony przez komisję konkursową w składzie:
• hab. Elżbieta Jaketierynczuk - Rudczyk - prodziekan Wydziału Biologii Uniwersytetu w Białymstoku,
• Wojciech Tryzna - Prezes Podlaskiego Związku Pszczelarstwa,
• Tomasz Kędziora - wykładowca Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli,
• Mariusz Chachuła - wykładowca Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli,
• Jarosław Stępień - wykładowca Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli.

7/15
Komisja przyznała 5 nagród - pierwsze trzy miejsca oraz dwa...
fot. Małgorzata Sawicka/UMWP

Komisja przyznała 5 nagród - pierwsze trzy miejsca oraz dwa wyróżnienia.

8/15
Nagrodę główną zdobyła Magdalena Markowska z Rudki, a zaraz...
fot. Małgorzata Sawicka/UMWP

Nagrodę główną zdobyła Magdalena Markowska z Rudki, a zaraz za nią uplasowali się: Daniel Zaremba z Ostrożan oraz Rafał Tyszko z Niećkowa. Wyróżnione zostały również Izabela Ejsmont i Martyna Piotrowska z Białegostoku. Cała piątka otrzymała z rąk komisji nagrody pieniężne, nagroda główna wyniosła 750 zł.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Rolnicy.Podlasie. Andrzej na wielkich zakupach. Nie żałował pieniędzy!

Rolnicy.Podlasie. Andrzej na wielkich zakupach. Nie żałował pieniędzy!

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Zobacz również

Rysie poszły w las na terenie Nadleśnictwa Połczyn. Trwa przywracanie ich naturze

Rysie poszły w las na terenie Nadleśnictwa Połczyn. Trwa przywracanie ich naturze

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie