1/12
Źle rozmrożone i przechowywane mięso prowadzi do chorób i...
fot. pixabay.com/sherpa7

Jak traktować mięso?

Źle rozmrożone i przechowywane mięso prowadzi do chorób i zatruć pokarmowych.

2/12
W zestawieniu królują mieszkańcy Podlasia – tam miesięcznie...
fot. pixabay.com

Gdzie jada się najwięcej mięsa?

W zestawieniu królują mieszkańcy Podlasia – tam miesięcznie spożywa się blisko 6,5 kg mięsa na głowę. Najmniej jada się na Mazowszu – 4,7 kg.

3/12
Jednym z czynników świadczących o nieświeżości mięsa jest...
fot. pixabay.com

Kolor mięsa

Jednym z czynników świadczących o nieświeżości mięsa jest kolor. Oprócz tego, warto zwrócić uwagę na zapach i obecność śliskiego nalotu.

4/12
Warto mieć osobną deskę i osobny nóż do mięsa. Dzięki temu...
fot. pixabay.com

Akcesoria tylko do mięs

Warto mieć osobną deskę i osobny nóż do mięsa. Dzięki temu unikniemy przeniesienia bakterii na inne artykuły spożywcze.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Zobacz również

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Trwa rozpaczliwa walka polskich sadowników! Jeśli przegrają, nie będzie owoców

Trwa rozpaczliwa walka polskich sadowników! Jeśli przegrają, nie będzie owoców