1/5
Do kiszenia ogórków używamy przestudzonej wody, nigdy...
fot. pixabay/Emilia_Baczynska

Do kiszenia ogórków używamy przestudzonej wody, nigdy gorącej. Może to być woda niegotowana, ale zdatna do picia i odstana.

2/5
Do kiszenia ogórków warto dodać liście — nie tylko chrzanu.
fot. pixabay.com

Do kiszenia ogórków warto dodać liście — nie tylko chrzanu.

3/5
Do kiszenia zabieramy się wkrótce po zebraniu ogórków. Im...
fot. pixabay.com

Do kiszenia zabieramy się wkrótce po zebraniu ogórków. Im świeższe, tym lepiej.

4/5
Ogórki przygotowane do kiszenia odstawiamy w ciemne i...
fot. pixabay.com

Ogórki przygotowane do kiszenia odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Zobacz również

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór

Andrzej z Plutycz zdradza plany na przyszłość. Na polu pojawił się prawdziwy potwór