1/5
Do kiszenia ogórków używamy przestudzonej wody, nigdy...
fot. pixabay/Emilia_Baczynska

Do kiszenia ogórków używamy przestudzonej wody, nigdy gorącej. Może to być woda niegotowana, ale zdatna do picia i odstana.

2/5
Do kiszenia ogórków warto dodać liście — nie tylko chrzanu.
fot. pixabay.com

Do kiszenia ogórków warto dodać liście — nie tylko chrzanu.

3/5
Do kiszenia zabieramy się wkrótce po zebraniu ogórków. Im...
fot. pixabay.com

Do kiszenia zabieramy się wkrótce po zebraniu ogórków. Im świeższe, tym lepiej.

4/5
Ogórki przygotowane do kiszenia odstawiamy w ciemne i...
fot. pixabay.com

Ogórki przygotowane do kiszenia odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Taki budynek postawisz bez pozwolenia. Chodzi o zabudowania gospodarcze

Taki budynek postawisz bez pozwolenia. Chodzi o zabudowania gospodarcze

Borówka nie ma kwiatów? Liście są brązowe? Powszechne problemy borówki

Borówka nie ma kwiatów? Liście są brązowe? Powszechne problemy borówki

Kwiat paproci to nie wszystko. Noc świętojańska w tradycji ludowej

Kwiat paproci to nie wszystko. Noc świętojańska w tradycji ludowej

Zobacz również

Idziesz na procesję Bożego Ciała? Oto dlaczego obrywamy gałązki brzozy z ołtarza

Idziesz na procesję Bożego Ciała? Oto dlaczego obrywamy gałązki brzozy z ołtarza

Dodaj te liście do słoika z kiszonymi ogórkami. Tak robiły nasze babcie

Dodaj te liście do słoika z kiszonymi ogórkami. Tak robiły nasze babcie

Dodaj ogłoszenie