Trzyosobowe zespoły pań w nyskim „Rolniku” skrzyżowały patelnie w przygotowaniu potraw z ryb. Kucharki na warsztat wzięły szczupaki, sandacze, tuńczyki, makrele, dorsze i przygotowały je na najróżniejsze sposoby.
Były zapiekanki rybne z serem i grzybami, ryby duszone w cebuli, z przysmażoną na maśle marchewką i cytrusami czy ryby w panierce albo w sałatce. Dla każdego niebo w gębie. Jury najbardziej smakowała ryba podana przez członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Jasienicy Dolnej. W nagrodę dostały 2000 zł. Drugie na podium były reprezentantki Wójcic, a trzecie Giełczyc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?