1 z 10
![Rodzaj użytego podczas wędzenia drewna wpływa na barwę i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/6a/70/63bbc4fb9156e_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/tookapic
Rodzaj użytego podczas wędzenia drewna wpływa na barwę i cechy sensoryczne produktu.
2 z 10
![Wybór drewna do wędzenia do ważna sprawa. Od niego zależy...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8a/6d/63bbc9eedbcb3_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/jimbarbossa
Wybór drewna do wędzenia do ważna sprawa. Od niego zależy efekt naszej pracy.
3 z 10
![Zadaniem wędzenia jest nadanie typowego aromatu, zabarwienia...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/38/7a/63bbe610e8ef2_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/beauty_of_nature
Zadaniem wędzenia jest nadanie typowego aromatu, zabarwienia i utrwaleniu, głównie powierzchni produktów, poprzez obsuszanie i działanie zawartych w dymie substancji bakteriobójczych i bakteriostatycznych.
4 z 10
![Dym wędzarniczy można uzyskać z palenisk z drewnem oraz z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8f/78/63bbe651cdd27_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/moerschy
Dym wędzarniczy można uzyskać z palenisk z drewnem oraz z żarzenia drewna w palenisku.