5 z 10
Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność,...
fot. pixabay.com/ Przemek_Przybyl, BadziolTV

Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność, gęstość, skład chemiczny i temperatura.

6 z 10
Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.
fot. pixabay.com/wasi1370

Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.

7 z 10
Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu...
fot. pixabay.com/schuetz-mediendesign

Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu trwającemu od kilku minut aż do paru tygodni (zależnie od temperatury i składu dymu oraz charakteru wędzonego produktu).

8 z 10
Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w...
fot. pixabay.com/BadziolTV

Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w produkcie, a także wiele zmian chemicznych i fizykochemicznych.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Rolnicy.Podlasie. Jest beton to i są problemy. Andrzejowi praca pali się w rękach

Rolnicy.Podlasie. Jest beton to i są problemy. Andrzejowi praca pali się w rękach

Dni Pola Krajowej Grupy Spożywczej w Polanowicach. Święto plantatorów

Dni Pola Krajowej Grupy Spożywczej w Polanowicach. Święto plantatorów

Największe i najdroższe maszyny rolnicze w Polsce zjechały do Kamienia Śląskiego

Największe i najdroższe maszyny rolnicze w Polsce zjechały do Kamienia Śląskiego

Zobacz również

Krajowe Dni Pola 2024 w Boguchwale [ZDJĘCIA]

Krajowe Dni Pola 2024 w Boguchwale [ZDJĘCIA]

Mistrzowie Agro 2024. Podczas Opolagry poznaliśmy zwycięzców naszego plebiscytu

Mistrzowie Agro 2024. Podczas Opolagry poznaliśmy zwycięzców naszego plebiscytu