1/9
Przepisy na nastepnych planszach ===>

Przepisy na nastepnych planszach ===>

2/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy....

Ciasta na Wielkanoc - przepisy.
Wielkanocny mazurek na szybko


Składniki: kruche ciasto - 200 g mąki, 100 g miękkiego dobrej jakości masła, 50 g cukru

dodatkowo: puszka kajmaku. Dekoracje: nasiona dyni, cukrowe jajeczka, galaretki w cukrze.

Przygotowanie: składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę i schładzamy w lodówce przez pół godziny. Wyklejamy ciastem formę do tarty, pozostawiając wyższe boki. Nakłuwamy widelcem
środek i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni, do złotego koloru. Po wystudzeniu przełożyć kajmak na kruche ciasto i udekorować wedle własnej kreatywności.

3/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy....

Ciasta na Wielkanoc - przepisy.
Kruche babeczki z kajmakiem


Składniki: kruche ciasto - 200 g mąki, 100 g miękkiego dobrej jakości masła, 50 g cukru.

Dodatkowo: puszka kajmaku, dekoracja - owoce
Przygotowanie: składniki na ciasto trzeba zagnieść na jednolitą masę. Później schłodzić w zamrażarce przez 15 minut. Następnie „wykleić” ciastem metalowe tartaletki lub foremki do babeczek, spód nakłuć widelcem, następnie piec przez około 15 minut, aż ciasto się zarumieni i stanie się lekko złote. Po wystudzeniu ciasta, kruche babeczki trzeba jeszcze wypełnić kajmakiem i udekorować kolorowymi owocami.

4/9
Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Tarta z owocami...

Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Tarta z owocami

Składniki na spód: opakowanie ciastek zbożowych, 50 g rozpuszczonego masła. Masa serkowa: 200 g śmietany 30%, 200 g serka mascarpone, 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego. Dodatkowo: ulubione owoce (brzoskwinie, kiwi, żurawina, maliny, truskawki, czereśnie,
borówki).

Przygotowanie: ciastka musicie umieścić w kielichu blendera i posiekać na małe kawałki. Później trzeba dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Ciasteczkowym „piaskiem” „wykleić” spód blachy do tarty. Następnie odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie trzeba ubić śmietanę. Później dodać mascarpone i miód oraz całość delikatnie połączyć za pomocą miksera, działającego na małych obrotach. Następnie masę śmietanowo-serową wyłożyć na schłodzony spód. Udekorować owocami, według Waszego uznania.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

Martwe krowy pod Włocławkiem! Gospodarz usłyszał zarzut znęcania się nad zwierzętami

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty

IMGW znów ostrzega: będą przymrozki. Sadownicy i ogrodnicy liczą straty

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Zobacz również

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe

Walka jest nierówna. Arktyczny mróz zaatakował kwiaty, drzewa i krzewy owocowe