1/7
Żeby jedzenie świątecznego karpia było wyłącznie...
fot. Obraz Alexa z Pixabay

Żeby jedzenie świątecznego karpia było wyłącznie przyjemnością dla kubków smakowych, bez problemów z usuwaniem ości, podajemy instrukcję filetowania karpia udostępnioną naszych Czytelnikom przez Towarzystwo Promocji Ryb.

Zobaczcie jakie to proste - instrukcja krok po kroku na kolejnych slajdach naszej galerii >>>

2/7
Karpia pozbawionego wnętrzności i łusek, trzeba naciąć tuż...
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Karpia pozbawionego wnętrzności i łusek, trzeba naciąć tuż za skrzelami, od grzbietu do brzucha

3/7
Natnij mięso wzdłuż grzbietu, tuż przy płetwie grzbietowej
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Natnij mięso wzdłuż grzbietu, tuż przy płetwie grzbietowej

4/7
Złap za górną krawędź płata i odchyl ją. Powoli nacinaj...
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Złap za górną krawędź płata i odchyl ją. Powoli nacinaj mięso, zaczynając od przodu w kierunku ogona. Nóż prowadź coraz niżej, aż do kręgosłupa

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Tragiczny wypadek na DK10 pod Choszcznem. Zginął traktorzysta [ZDJĘCIA]

Tragiczny wypadek na DK10 pod Choszcznem. Zginął traktorzysta [ZDJĘCIA]

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Zobacz również

Niegdyś król polskich pól. 20 lat temu ostatni Bizon wyjechał z fabryki

Niegdyś król polskich pól. 20 lat temu ostatni Bizon wyjechał z fabryki

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!