5/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

6/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

7/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

8/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Zobacz również

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Ten ciągnik obrabia ziemię bez kierowcy. To pierwsza taka maszyna w Polsce

Zarobisz przy zbiorze szparagów, truskawek, pieczarek. Płacą do 9 tys. zł

Zarobisz przy zbiorze szparagów, truskawek, pieczarek. Płacą do 9 tys. zł