5/10
Jest też grono zwolenników metody z mikserem, czyli śmietanę...
fot. Pixabay.com

Jest też grono zwolenników metody z mikserem, czyli śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy kilka minut mikserem.

6/10
Kiedy w naczyniu/słoiku widać już grudki, odlewamy maślankę...
fot. Pixabay.com

Kiedy w naczyniu/słoiku widać już grudki, odlewamy maślankę (możemy zostawić ją do picia). Kawałki masła sklejamy i ugniatamy w całość, jeśli wybraliśmy mikser. W przypadku słoika możemy - po odlaniu maślanki - dolać jeszcze trochę wody i kolejną chwilę potrząsać słoikiem. Wodę odlewamy i mamy masło.

7/10
Smarujemy masłem kanapkę i jemy!
fot. pixabay.com

Smarujemy masłem kanapkę i jemy!

8/10
Przechowywanie. Jeśli masło nie zniknie od razu, możemy...
fot. pixabay.com

Przechowywanie. Jeśli masło nie zniknie od razu, możemy trzymać je w lodówce tydzień lub dwa.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Jak zyskać szczęście, nawet jeśli nie znasz symboliki podkowy?

Jak zyskać szczęście, nawet jeśli nie znasz symboliki podkowy?

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Potężna kolejka przed poznańską galerią! Rośliny rozeszły się jak "świeże bułeczki"

Zobacz również

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

W polskich lasach pierwsze borowiki i maślaki. Pogoda zaskoczyła grzybiarzy

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?

Drzewa owocowe kwitną szybciej. Czy przymrozki mogą im jeszcze zaszkodzić?