1/12
W tłusty czwartek zjadamy ok. 100 milionów pączków! A co je...
fot. pixabay.com

W tłusty czwartek zjadamy ok. 100 milionów pączków! A co je się na świecie?

2/12
Lekkie ciasto smaży się w głębokim tłuszczu, a następnie...
fot. Justyna Madan

Indie - jalebi

Lekkie ciasto smaży się w głębokim tłuszczu, a następnie moczy w syropie cukrowo-szafranowym. Ciasto jest miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz i bardzo, bardzo słodkie.

3/12
Przypominają polskie pączki, też są zrobione z drożdżowego...
fot. Bochemia Vienna

Austria - Krapfen

Przypominają polskie pączki, też są zrobione z drożdżowego ciasta, ale są mniej tłuste, a bardziej suche od znanej Polakom wersji.

4/12
Zwykle są posypane cukrem pudrem, a nie lukrem. W środku...
fot. Bochemia Vienna

Austria - Krapfen

Zwykle są posypane cukrem pudrem, a nie lukrem. W środku jest marmolada morelowa albo z czerwonych owoców lub gęsty sos waniliowy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Rolnicy.Podlasie. Rewolucja na podwórku w Plutyczach. Koniec błota, jest beton

Rolnicy.Podlasie. Rewolucja na podwórku w Plutyczach. Koniec błota, jest beton

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Robisz ognisko? Uniknij tego prostego błędu, przez który kiełbaski będą gorzkie

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Wolisz słodkie czy kwaskowate truskawki? Dzięki tych trikom będzie ich wysyp!

Zobacz również

Tragiczny wypadek na DK10 pod Choszcznem. Zginął traktorzysta [ZDJĘCIA]

Tragiczny wypadek na DK10 pod Choszcznem. Zginął traktorzysta [ZDJĘCIA]

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy