Trwają targi „Smaki Regionów” w Poznaniu (ZDJĘCIA)

Redakcja
W Poznaniu trwają targi „Smaki Regionów”. Na stoisku województwa lubelskiego przygotowanym przez Departament Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie, zwiedzający mają okazję posmakować licznych smakołyków.

Soki, cydr, ocet winny i szparagi Ireny i Grzegorza Maryniowskich (firma Biogrim) z Wojciechowa, roztoczańskie wędliny z firmy Wasąg z Hedwiżyna, syropy i mieszanki ziołowe Tymiankowego Smaku Fajsławic, powidła, nektary i cydr Małgorzaty i Tomasza Solisów z Mikołajówki, miody pitne z Apisu, makowiec lubartowski Marii Siej z Lubartowa, pieczywo z piekarni Marcina Juryckiego ze Starej Wsi i zioła firmy Krautex z Łopiennika Górnego, a przede wszystkim cebularz lubelski i nasze pyszna jabłka - to wszystko przyciąga gości na lubelską prezentację.

Przy organizacji stoiska współpracowali także lubelski oddział Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Partnerstwo Producentów Cebularza Lubelskiego.

Tomasz Makowski
 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Trwają targi „Smaki Regionów” w Poznaniu (ZDJĘCIA) - Kurier Lubelski