18. miejsce - wiśnie
88 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 2 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
17. miejsce - burak ćwikłowy
91 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 1 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
16. miejsce - pieczarki
94 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 1 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
15. miejsce - papryka
94 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 3 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.