22. miejsce - czerwone porzeczki
70 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 1 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
21. miejsce - cukinia
75 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 1 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
20. miejsce - borówki
81 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 3 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
19. miejsce - brokuł
85 proc. Polaków jadło w 2019 roku.
W sezonie codziennie lub prawie codziennie: 1 proc.
Źródło: Narodowe badanie konsumpcji warzyw i owoców”, KANTAR Polska, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.