12. SER ŻÓŁTY
Jeśli zdecydujecie się zamrozić żółty ser, nigdy nie róbcie tego, gdy jest on w kostce czy plasterkach. Po rozmrożeniu będzie kruchy i niesmaczny.
13. ZIEMNIAKI
Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały wcześniej ugotowane, to nie jest dobry pomysł. Po rozmrożeniu będziecie mogli je już tylko wyrzucić do kosza. Staną się miękkie, rozwalające się. Tak dzieje się z zamrożonymi produktami, które zawierają skrobię.
14. RYŻ
Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały wcześniej ugotowane, to nie jest dobry pomysł. Po rozmrożeniu będziecie mogli je już tylko wyrzucić do kosza. Staną się miękkie, rozwalające się. Tak dzieje się z zamrożonymi produktami, które zawierają skrobię.
15. SAŁATA
Jest lista pewnych warzyw, których nie powinniśmy mrozić. Znajduje się na niej sałata. Straci ona smak, a jej liście nie będą nadawać się już do niczego.