Dwupoziomowe stoisko, dziewięciu wystawców z najsmaczniejszymi regionalnymi smakołykami, morskie akcenty oraz nadmorska restauracja - tak będzie wyglądało tegoroczne stoisko Pomorza Zachodniego na targach Grüne Woche.
Wśród promowanych produktów znajdą się m.in. znakomite wina z Winnicy Turnau z podszczecińskich Baniewic, piwo Colberg, warzone według tradycyjnej receptury bez użycia chemicznych dodatków, doskonałe wędliny szczecińskiej firmy Bohun, wytwarzane na podstawie receptur stosowanych przez naszych przodków. Podczas targów nie może zabraknąć również miodów. Będą m.in. Akacjowy Miód Cedyński z pasieki Miody Jana oraz Miody Pojezierza Choszczeńskiego z Gospodarstwa Pasiecznego Buckfast.
- Tradycją jest, że Pomorze Zachodnie wysyła na „zielony tydzień” najlepszych z najlepszych. Nasi producenci żywności bez żadnych kompleksów mogą śmiało konkurować z producentami z całego świata. Dla wielu przeszkodą jest tylko ten pierwszy krok. Pomagamy, by jego postawienie było jak najprostsze - mówi marszałek województwa zachodniopomorskiego, Olgierd Geblewicz.
Targi Grüne Woche to jedna z najważniejszych imprez wystawienniczych na świecie. Pojawią się przedtawiciele około 65 krajów. To też dobre miejsce do promocji Pomorza Zachodniego, bo targi odwiedza około 400 tysięcy gości.
Ceny biletów
Bilet jednodniowy – 14 euro
Bilet rodzinny, max. 2 dorosłych + max. 3 dzieci do lat - 14 € 29
Bilet happy hours od godz. 1 (nie obowiązuje w soboty i niedziele) - € 10
Bilet niedzielny (ważny w jedną niedzielę) – 10 €, dla studentów - € 5
Online i box office
Bilet jednodniowy dla studentów - € 10
Karnet na wszystkie dni - € 42
Bilet grupowy do 20 osób, cena za osobą - € 12
Bilet dla klas szkolnych – 4 euro od osoby
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?