Wszystko, co powinniśmy wiedzieć o mięsie. „Atlas Mięsa” wskazuje kierunki zmian w produkcji europejskiej i krajowej

Katarzyna Zawada
Katarzyna Zawada
"Atlas Mięsa" zawiera dane odnośnie nie tylko europejskiej produkcji mięsa; 5 rozdziałów poświęcono polskim przedsiębiorcom.
"Atlas Mięsa" zawiera dane odnośnie nie tylko europejskiej produkcji mięsa; 5 rozdziałów poświęcono polskim przedsiębiorcom. pixabay.com/RitaE/zdjęcie ilustracyjne
Szacuje się, że do 2029 roku produkcja mięsa na świecie zwiększy się o kolejne 40 mln ton, osiągając poziom 366 mln ton rocznie – wynika z danych zawartych w „Atlasie Mięsa 2022”. Polska obecnie jest jednym z największych producentów mięsa w Europie. Czy to utrzyma się za kilka lat?

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Wróć na strefaagro.pl Strefa Agro
Dodaj ogłoszenie