Spis treści
Jeśli decydujemy się na zakup warzyw bezpośrednio od rolnika, dostajemy zazwyczaj opakowania po 5, 10 czy 15 kilogramów. Cena jest na ogół niższa od tej sklepowej, a jeśli będziemy dobrze przechowywać warzywa, zaoszczędzimy.
Kilogram cebuli w markecie kosztuje ok. 4 zł za kilogram, a tej ekologicznej blisko 6. Ile wydamy u rolnika?
Warzywa prosto od rolnika. Ceny w styczniu 2023
Jedno z ogłoszeń z województwa podlaskiego mówi o tym, że wszystkie oferowane produkty pochodzą z własnej uprawy. Rolnik ma na sprzedaż:
- pory – 2 zł sztuka
- kapustę kiszoną z beczki – 5 zł/kg
- ogórki kiszone z beczki – 7 zł/kg
Gospodarz z Kujawsko-Pomorskiego zachęca: „Mam do zaoferowania zdrowe i świeże warzywa, które uprawiane są na naturalnym oborniku bez żadnych chemicznych oprysków. Zawsze świeża i gwarantowana jakość warzyw dostarczana jest do klienta. W ofercie posiadam także jajka od szczęśliwych kur z wolnego wybiegu”.